CleanTreat by Benchmark

Lar havbrukere avluse uten å påvirke miljøet.

Clean Treat Header

Hva er CleanTreat?

Bench Mark Clean Treat Danny Willems 6 Uv0978
CleanTreat renser behandlingsvannet etter avlusning i brønnbåt. Løsningen fjerner alle medikamentelle partikler slik at vannet som slippes ut igjen i sjøen er helt rent. CleanTreat lar lakseoppdrettere bruke medikamentelle avlusningsmetoder uten å påvirke miljøet.

CleanTreat brukes i brønnbåt og virker på de fleste tilgjengelige badebehandlingene mot lakselus. Løsningen fanger også opp behandlede lakselus, slik at de ikke formerer seg og sprer resistens mot lusemidlene.

Kjemikaliebaserte bademidler som slippes ut i fjordene etter avlusning har vært et av de største ankepunktene mot havbruksnæringen. Med CleanTreat er utfordringen løst. 

Benchmark utvikler helhetlige løsninger på havbruksnæringens utfordringer

Benchmark er et innovasjonsselskap som går løs på utfordringene i havbruksnæringen fra flere kanter.

Selskapet jobber med dyrehelse, spesialfôr til dyr, avl og genetikk og kunnskapstjenester, og skaper helhetlige og lønnsomme løsninger til sine kunder. Biologisk kontroll er nøkkelen til havbruksnæringens langsiktige vekst. 

Benchmark ble startet av engelske bønder i år 2000, som utviklet løsninger for å bedre bærekraft og dyrevelferd i landbrukssektoren. Selskapet tok raskt med seg den biologiske kunnskapen og erfaringen og ekspanderte inn i havbruksnæringen. Benchmark har jobbet med en rekke globale selskaper, som McDonalds, IKEA og Marks & Spencer. Benchmark er overbevist om at havbruk er avgjørende for å produsere bærekraftig mat i årene som kommer.  

Benchmark har arbeidet med luseutfordringen i over 20 år. Fremtiden ligger i forebyggende metoder mot lakselus, og Benchmark jobber med å utvikle slike løsninger. CleanTreat gjør det imidlertid mulig å bruke medisinske lusemidler uten å påvirke miljøet i situasjoner der det er nødvendig, og frem til vi har tilstrekkelige forebyggende metoder. 

"Vi er optimistiske på vegne av havbruksnæringen. I vårt arbeid med landbruk har vi også møtt biologiske utfordringer som tilsynelatende var uoverkommelige, men det finnes alltid løsninger. Det er bare et spørsmål om tid før vi finner dem."

Malcolm Pye, Adm Dir i Benchmark

Følg med på utvilkingen av CleanTreat

Nå skal CleanTreat prøves ut i stor skala hos våre norske samarbeidspartnere. Løsningen vil videreutvikles i samarbeid med den norske havbruksnæringen. Ønsker du å holde deg oppdatert på utviklingen?

Sign Up

General Enquiries (Norge)

main.css loaded.